This is a past event. Registration is closed. View other Finansforeningen / CFA Society Denmark events.

Vi har hermed fornøjelsen af at indbyde til årets første netværksmøde. Temaerne er direkte investeringer og behavioral finance.


Direkte investeringer er en strategisk investeringstilgang til at placere kapital i en specifik virksomhed eller et specifikt aktiv, hvilket skaber en række muligheder og udfordringer.


På den ene side giver det investorerne mulighed for en aktiv styring og indflydelse på et strategisk niveau, det kan skabe større diversifikation i porteføljen, man kan få adgang til specifikke markeder og øget kontrol over markedsændringer, konkurrenter og risici. Der vil som oftest være tale om langsigtede investeringer.


Omvendt, så opstår der udfordringer ved direkte investeringer. Det kan være et højere operationelt ansvar, illikviditet, markedsrisici og kræver behov for ekspertise. Yderligere vil mange direkte investeringer være meget kapitalintensive, særligt i produktionsindustrier eller større projekter og kræver derved betydelige kapitalinvesteringer.

Vi har inviteret Marc Olsen fra Voluntas Holding i Ikast og Troels Kryger Aggerholm fra Firmainvest A/S i Aarhus – begge medlemmer af netværket - til dele deres viden og erfaringer med direkte investeringer, ud fra hver deres investeringstilgang og i forhold til deres finansielle mål, risikotolerance og ressourcer. Thomas Overvad fra VKR Holding moderere netværksdebatten om direkte investeringer.


Sammen med indlæggene om direkte investeringer, har vi også indbudt Kasper Meisner Nielsen, Professor ved Copenhagen Business School til at give et meget inspirerende indlæg om behavioral finance. Forskning indenfor adfærdsvidenskab og økonomer har længe vidst, at mennesker ikke altid er rationelle økonomiske aktører. Forskningen har også fundet, at sociale, følelsesmæssige og kognitive faktorer, påvirker vores økonomiske beslutninger og at de kan stå i vejen for objektive investeringskriterier og beslutninger. Disse faktorer, også kaldet biases, og som er underbevidste psykologiske faktorer, kan få en ellers rationel person til at tænke eller handle irrationelt. Michael Clemens fra BankInvest moderere netværksdebatten om behavioral finance.

Deltagelse

Kun for medlemmer af Fund & Family Offices netværket .

Et medlemskab koster årligt kr. 5.000 ekskl. moms.


Kontakt os på mail@finansforeningen.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om netværket.

CFA PL Credits

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.75 PL credits for your participation in this meeting.

Location

Davids Samling
Kronprinsessegade 30
1306 København K, Denmark

See route

Contact us

For additional event or venue information, please email mail@finansforeningen.dkYou can also reach us at +45 21802423

Sponsors and Partners