This is a past event. Registration is closed. View other Finansforeningen / CFA Society Denmark events.

Handel med CO2-certifikater repræsenterer en potentiel løsning på klimaudfordringerne ved at skabe økonomiske incitamenter for emissionssænkninger. Derfor er handel med CO2-certifikater blevet en central del af klimapolitiske strategier verden over, idet det tilbyder en markedsbaseret tilgang til at reducere drivhusgasemissioner. Vi har derfor valgt, at handel med CO2-certifikater er hovedtemaet ved næste netværksmøde.


Nogle af de væsentligste muligheder det skaber, er incitamenter til emissionssænkninger hvilket stimulerer investeringer i grøn teknologi og bæredygtige praksisser. De skaber også fleksibilitet og internationalt samarbejde, fordi virksomheder og lande kan handle med emissionstilladelser på tværs af grænser og endeligt, skaber de potentiel økonomisk vækst inden for grønne sektorer, da virksomheder investerer i vedvarende energi og miljøvenlige teknologier for at opnå lavere emissioner og dermed reducere deres behov for certifikatkøb.

Dog hævder mange kritikere, at handel med CO2-certifikater ikke nødvendigvis resulterer i en reel reduktion af drivhusgasemissioner. Nogle virksomheder kan blot købe certifikater i stedet for at gennemføre egentlige ændringer i deres produktionsmetoder, hvilket betyder, at den samlede globale udledning ikke reduceres tilstrækkeligt.

Alle mønter har ligeledes en bagside, det har handel med CO2-certifikater også. De kommer med en prisvolatilitet og påvirkes af politiske beslutninger, økonomiske forhold og ændringer i energiproduktionen. Dette skaber usikkerhed for virksomheder og kan hæmme langsigtet planlægning. Der er risiko for overlokalisering, fordi virksomheder kan flytte deres produktion til områder med mindre strenge regler for at undgå emissionsbegrænsninger, hvilket kan føre til "overlokalisering" af emissioner snarere end en reel reduktion på globalt plan. Der kan samtidig være sociale konsekvenser, hvor især brancher med høj arbejdskraft kan påvirkes negativt af omstillingen.

Deltagelse

Kun for medlemmer af ESG Integrationsnetværket.

Et medlemskab koster årligt kr. 5.000 ekskl. moms.


Kontakt os på mail@finansforeningen.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om netværket.

CFA PL Credits

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.50 PL credits for your participation in this meeting.

Location

Jyske Bank - Havneholmen
Havneholmen 29
1561 København, Denmark

Jyske Banks har et begrænset antal p-pladser til rådighed. Vi henviser til Fisketorvet beliggende lige i nærheden. Der er 2 timers gratis parkering, men kan tegne et gratis medlemskab af Fisketorvet og opnå 4 timers fri parkering.

See route

Contact us

For additional event or venue information, please email mail@finansforeningen.dkYou can also reach us at +45 21802423

Sponsors and Partners