This is a past event. Registration is closed. View other Finansforeningen / CFA Society Denmark events.

Finansforeningen/CFA Society Denmark inviterer til Data & Etik Webinar 2024.


Flere og flere virksomheder står over for dilemmaet om at udnytte data og kunstig intelligens til forretningsmæssige formål, men uden at krænke individets rettigheder eller forårsage skade på samfundet som helhed. Det kræver en disciplineret og afbalanceret tilgang til dataindsamling- og opbevaring samt og et klart etisk kompas i virksomheden.

Med afsæt i den finansielle sektors muligheder og udfordringer, dykker vi ned i temaet set fra forskellige vinkler; Finans Danmarks, Finanstilsynets og pensionskassen PKA's. Vi indbyder også til en spændende paneldebat og interaktive sessioner undervejs.

Danske virksomheder er forpligtet til at offentliggøre deres strategier for dataetik i deres årsrapporter, såfremt de har sådanne strategier. Hvis sådanne strategier mangler, kræves det, at virksomhederne forklarer deres fravær i overensstemmelse med retningslinjer fastsat af Erhvervsstyrelsen. Samtidig har dataetik historisk været forstået som et spørgsmål om digital ansvarlighed, sikkerhed og beskyttelse af kunders, brugeres og medarbejderes privatliv. Ikke desto mindre er det afgørende at erkende, at data også repræsenterer en form for værdifuld kapital. Med denne kapital opstår komplekse etiske dilemmaer og ansvar for de involverede virksomheder. 


Data, dataindsamling og databehandling er derfor samlet set et vokset til et betydelig økonomisk aktiv for virksomhederne, og det udgør normalt en væsentlig andel af en deres værdiansættelse, især i forbindelse med strategiske og finansielle overtagelser. Forretningsmodellerne er i stigende grad baseret på denne værdifulde ressource. Dette rejser spørgsmålene om, hvordan finansielle institutioner skal integrere etisk dataforvaltning, tage forholdsregler for at sikre, at data behandles etisk korrekt på tværs af værdikæden, fra indsamling til analyse og anvendelse, for at beskytte forbrugere, investorer, interessenter og andre datainteressenter. Hvad med dilemmaerne i forhold til regulering? Hvad mener sektorens om de finansielle virksomheders håndtering af data og hvad med de forretningsetiske dilemmaer? Og endelig, hvordan påvirker brugen af kunstig intelligens processer, kundehåndtering og produktudvikling?


Webinaret er arrangeret af Finansforeningen/CFA Society Denmark og samarbejde med foreningens etikudvalg.

CFA PL Credits

If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.25 PL credits for your participation in this meeting.

Location

Kun onlinedeltagelse

See route

Contact us

For additional event or venue information, please email mail@finansforeningen.dkYou can also reach us at +45 21802423

Sponsors and Partners