Mange finansielle institutioner ser klimarisikostyring som en vigtig del af deres overordnede risikostyringsstrategi og en kilde til konkurrencefordele i en verden, der i stigende grad fokuserer på bæredygtighed i investeringer, udlån og forsikringer.
Klimarisikostyring i den finansielle sektor er en af risikostyringens store udfordringer, hvor de finansielle institutioner søger at identificere, vurdere, styre og rapportere om de risici, som klimaforandringer udgør for deres forretning. Dels er klimarisiko en risiko, der påvirker de øvrige risici såsom markedsrisiko, kreditrisiko og likviditetsrisiko og dels er klimarisiko ekstremt langsigtet og som følge heraf præget af stor usikkerhed.
På seminaret sætter vi flere overordnede vinkler i spil, herunder risikovurderinger, porteføljeanalyse, klimarisiko og beslutningsprocesser, tilsyn og rapportering og det praktiske arbejde med uddannelse og kapacitetsopbygning.
Først sætter Poul Schmidt/Kammeradvokaten fokus på de regulatoriske rammer og de udfordringer som klimarisici giver de finansielle virksomheder. Så vil Danske Bank fortælle hvordan de konkret arbejder med bæredygtighed, efterfulgt af ATP og deres metoder og erfaringer omkring modellering af transitionsrisici. Endelig vil PFA dele deres indsigt om brug af konkrete simuleringsværktøjer til en international portefølje.
Seminaret modereres af Jørgen Just Andresen fra Finansforeningens Risk & Compliance udvalg.
CFA PL Credits
If you are a CFA Institute member, you are eligible to record 2.25 PL credits for your participation in this meeting.